Van Marwijk lijkt voor dezelfde elf namen te kiezen

Van Marwijk lijkt voor dezelfde elf namen te kiezen

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2010 om 16:12di 22-06-2010 om 16:12

Bondscoach Bert van Marwijk tolereerde dinsdag geen journalisten bij de training. Hij oefende wel een partijspelletje. De basisspelers van de duels met Denemarken (2-0) en Japan (1-0) vormden opnieuw een team.

Rafael van der Vaart leek hersteld van een lichte nekblessure. Hij beëindigde zondag nog voortijdig de training. Arjen Robben speelde net als Eljero Elia mee met de wisselspelers, die een geel hesje droegen. De sterspeler van Bayern München krijgt tegen Kameroen misschien als invaller zijn eerste speelminuten op het WK in Zuid-Afrika. Hij raakte tijdens de laatste oefeninterland in de aanloop naar het WK tegen Hongarije geblesseerd aan een hamstring.

Oranje heeft tegen Kameroen aan een punt voldoende voor de groepswinst. Van Marwijk kondigde zaterdag na de zege tegen Japan (1-0) al aan dat hij met zijn eerste keus aan de ontmoeting met de Afrikaanse tegenstander zou beginnen. Hij wil zijn basisspelers op het WK zo veel mogelijk met elkaar laten samenspelen. Marco van Basten, de voorganger van Van Marwijk, gunde zijn basisformatie twee jaar geleden op EURO 2008 in een soortgelijke situatie tegen Roemenië rust. Oranje verloor vervolgens de volgende wedstrijd tegen Rusland.

Nigel de Jong, Robin van Persie en Gregory van der Wiel kunnen zich tot en met de kwartfinale geen gele kaart meer permitteren. Ze zijn bij een volgende prent geschorst. Na de kwartfinales beginnen spelers met één gele kaart weer met een schone lei.

De formatie van bondscoach Van Marwijk vliegt dinsdagavond al naar Kaapstad. Het Nederlands elftal traint woensdagavond om 20.15 uur nog in het prachtige Green Point Stadium van de tweede stad van Zuid-Afrika.

Vermoedelijke opstelling Nederland:


Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen en Van Bronckhorst; Van
Bommel en De Jong; Kuijt, Sneijder en Van der Vaart; Van Persie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws