Slovenië: 'Wij zijn niet bang voor Engeland'

Slovenië: 'Wij zijn niet bang voor Engeland'

22-06-2010 22:41

Slovenië won al van Algerije en speelde tegen de Verenigde Staten gelijk, maar wacht nu wellicht haar zwaarste test. "Maar ik zie niet in waarom wij bang zouden moeten zijn", aldus bondscoach Matjaz Kek op de website van de FIFA. "De jongens weten wat ze kunnen en alle complimenten hebben ze tot op heden zelf verdiend. Ze mogen nu laten zien dat ze zich met de besten kunnen meten."

"Natuurlijk is Engeland de favoriet en dat is volkomen logisch, maar ik ben ervan overtuigd dat heel wat mensen nu anders tegen Slovenië aankijken dan voor dit WK", vervolgt Kek. "Als de spelers in zichzelf geloven, elkaar helpen en vastberaden zijn ben ik er zeker van dat we tegen Engeland weer een goed resultaat gaan behalen."

Slovenië leidt groep C met vier punten. Engeland en de VS hebben allebei twee punten, terwijl Algerije met één punt ook nog een kans maakt. Met een gelijkspel of zege zijn de Slovenen zeker van plaatsing voor de achtste finale, terwijl ook een verlies niet noodlottig hoeft te zijn, maar dat is afhankelijk van het duel VS-Algerije.