Oranje onder de indruk van Robbeneiland

Oranje onder de indruk van Robbeneiland

23-06-2010 23:52

Frans Raaijmakers
KAAPSTAD

Oranje liet de ochtendtraining in het Athlone Stadium varen om een bezoek te brengen aan Robbeneiland. Daar is de gevangenis gevestigd waar Nelson Mandela
decennialang gevangen heeft gezeten. Het bezoek was op initiatief van Bert van Marwijk. De bondscoach, die zelf al eerder op het eiland was geweest, vertelde op de persconferentie van woensdagavond dat de spelers onder de indruk waren van het bezoek.
 
"We hadden hier de tijd voor en ik vind dat je de spelers zoiets moet aanbieden", verduidelijkte Van Marwijk tegenover de pers zijn beweegreden voor het bliksembezoek. "Het werd zeer gewaardeerd door de spelers. We waren de dag van tevoren al aangekomen en onze training stond pas 's avonds op het programma. Ik vind het prima en goed voor de spelers dat ze dat ook zien."

De spelers waren volgens de bondscoach onder de indruk. "De aankomst waarbij we onder de poort doorliepen waar alle gevangenen vroeger liepen, en de gevangenis zelf, maakte indruk. Iedereen was doodstil toen ze het zagen." Mark van Bommel beaamde het relaas van zijn trainer en schoonvader. "Iedereen wist wat er zich had afgespeeld. De groep was ook heel rustig, terwijl we normaal gesproken veel grappen maken."