Van Marwijk beslist donderdag over Robben

Van Marwijk beslist donderdag over Robben

24-06-2010 00:05

Frans Raaijmakers
KAAPSTAD

Van Marwijk stelde op de persconferentie na afloop van de stadiontraining dat de match tegen Kameroen de volledige concentratie en aandacht verdient. "De wedstrijd is heel belangrijk. We hebben dan wel de volgende ronde gehaald maar het gaat erom dat je op een toernooi nooit verslapt. Deze wedstrijd hoort ook bij het WK. Daarnaast moeten we ons individueel en als team verbeteren."

Met het nemen van een beslissing over de van een hamstringkwetsuur teruggekeerde Arjen Robben wacht Van Marwijk nog een nachtje. "We hebben deze training afgewacht en donderdag wachten we de reactie af. Als het er goed uitziet zit hij bij de selectie voor de wedstrijd. We wachten met dat besluit tot het laatste moment."

Wat opviel bij de afsluitende training voor het duel van morgen in het Green Point Stadium was dat veel spelers over de natte sprieten van de grasmat uitgleden. Dat viel ook Van Marwijk op. Het was tevens de reden dat spelers tijdens de training van schoeisel wisselden. Van Marwijk: "Het veld was ook besproeid, gelukkig. Maar het is vrij hard. Daarom is het belangrijk dat je hier donderdag het juiste schoeisel gebruikt."

Over een mogelijk volgende tegenstander denkt Van Marwijk nog niet na. "Italië? Ach, als je iets wil bereiken moet je iedereen verslaan. En het is niet eens zeker dat we hen treffen. Ik wacht gewoon af. We kunnen de tegenstander toch niet uitkiezen."