Bedankjes Boateng voor blessure Ballack

Bedankjes Boateng voor blessure Ballack

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2010 om 19:11do 24-06-2010 om 19:11

Boateng, middenvelder van Portsmouth, beging in de FA Cup-finale tegen Chelsea een harde tackle op Ballack. De in Duitsland geboren voetballer, die internationaal voor Ghana uitkomt, is sindsdien staatsvijand nummer één bij de Duitsers. De twee landen stonden woensdag tegenover elkaar (1-0 voor Duitsland) en plaatsten zich allebei.

Na afloop viel Boateng op een opmerkelijk citaat te betrappen. "Veel fans, en ook voetballers, hebben me bedankt dat ik de Duitse ploeg heb verlost van Ballack. Ze zeiden: 'Duitsland is nu beter'." Ballack zou te zwaar zijn stempel op Die Mannschaft drukken. De jongere internationals zouden uit angst voor hem niets durven.

De ontmoeting tussen Ghana en Duitsland was extra pikant, omdat Boatengs halfbroer Jérôme voor Duitsland uitkomt. De gebrouilleerde familieleden, die de afgelopen weken via de media een hetze uitvochten, stonden allebei in de basis.

"Ik ben blij dat het achter me ligt", aldus Jérôme Boateng, die naar Manchester City vertrekt. "Ik ben ook blij dat Ghana verder is." Ghanees Kevin-Prince: "Voor mij was het ook een bijzondere wedstrijd".

De speler van Portsmouth vond het vooral erg bijzonder. "Een jaar geleden had niemand gedacht dat ik op een WK zou spelen", reageerde Kevin-Prince. "En dan tegen Duitsland het beslissende derde groepsduel. Zo'n scenario had niemand kunnen schrijven."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws