Van Marwijk: Niet honderd procent tevreden

Van Marwijk: "Niet honderd procent tevreden"

25-06-2010 01:11

"Als je op een WK drie poulewedstrijden wint, mag je tevreden zijn", begint Van Marwijk zijn analyse tegenover de NOS.
"Maar als je naar het spel van vandaag kijkt ben ik niet echt honderd procent tevreden. Ik vond het de minste wedstrijd tot nu toe."

"De eerste helft ging het wel, maar zeker in het begin van de tweede helft was het heel matig. Het was slordig, we liepen te ver terug en gaven daardoor de tegenstander het gevoel dat er wat te halen viel. Pas na de 1-1 gingen we weer voetballen."

 "In de afgelopen wedstrijden hadden we meer controle", vervolgt Van Marwijk. "Deze wedstrijd kon je ook zomaar verliezen. Dat gevoel heb ik bij de andere duels niet gehad. In de tweede helft zat ik ook anders op de bank. Na de gelijkmaker niet meer want daarna herpakten we ons. Dan zie je dat we wel aardig kunnen voetballen. Toen lieten we Kameroen voelen dat er niet veel te halen viel. Het werd uiteindelijk 2-1, maar we hadden er nog wel twee kunnen maken."

In de achtste finales wacht Oranje nu een duel met Slowakije. Een onbekende ploeg, maar Van Marwijk wenst het land niet te onderschatten. "Als we zo spelen als in de tweede helft denk ik niet dat je de tweede ronde overleeft. Dat mag niet gebeuren. Voor mij is dit een belangrijk signaal om de groep wakker te schudden. Tegen Slowakije moet het anders. Die ploeg wint van Italië en mag je niet onderschatten. Zeker niet als je ziet hoe we vandaag spelen."

Van Marwijk had wel wat redenen voor het ontbreken van de ?heilige geest? tegen Kameroen. "Wat meespeelt is het feit dat je al door bent. En ook de scheidsrechter speelt een rol. We wisten heel veel van hem, hij geeft makkelijk kaarten. Daar moet ik mijn spelers een compliment voor maken. Je zag dat spelers niet honderd procent de duels in gingen. Dat kan niet op een WK."