Ivoorkust: toernooi met opgeheven hoofd verlaten

Ivoorkust: toernooi met opgeheven hoofd verlaten

25-06-2010 10:30

"We gaan wat veranderen binnen het team, maar niet revolutionair, dat is niet nodig", zo zegt de Zweedse oefenmeester op het digitale thuis van de FIFA. "We hebben het goed gedaan in de laatste twee wedstrijden. Ik wil nu echter een aantal anderen de kans geven vanaf het begin. We kunnen niet met alles wat we hebben aan gaan vallen, Noord-Korea zou dat afstraffen. We moeten gedisciplineerd spelen en ook goed verdedigen. We gaan proberen te voetballen en, natuurlijk, proberen te aanvallen. Absoluut."

Waar de ruime nederlaag van Noord-Korea tegen Portugal vandaan kwam, is voor Eriksson een raadsel. "Ze stonden extreem goed georganiseerd tegen Brazilië en ook tijdens de eerste helft tegen Portugal, maar wat daarna met ze gebeurd is in de tweede helft, ik weet het niet. Ze hebben goede spelers. Nummer negen (Jong Tae-Se) en nummer tien (Hong Yong-Jo) zijn erg goede spelers, erg agressief en ze rennen veel. Maar ik weet niet hoe ze nu zullen zijn, na die 7-0 nederlaag tegen Portugal."

Het laatste groepsduel is voor Ivoorkust vooral een duel om de eer te redden, zo denkt Eriksson. "Het is een rare situatie in de groep. Ik denk dat we geweldig voetbal hebben gespeeld, maar het is extreem moeilijk. Je kunt niet tegen je spelers zeggen dat ze acht of negen goals moeten maken. We verwachten niet dat het gaat gebeuren, maar we gaan het proberen. We gaan ons best doen. We willen dit toernooi met opgeheven hoofd verlaten."