De Wree: 'Roda JC wist niet hoe blessure aan te pakken'

De Wree: 'Roda JC wist niet hoe blessure aan te pakken'

27-06-2010 15:19

De Wree kampte aan het begin van het seizoen met een liesblessure, die hem maandenlang noodgedwongen liet toekijken. In de laatste competitiewedstrijd brak hij vervolgens zijn arm. Het anderhalve seizoen Roda JC liep dus uit op een teleurstelling.

"Tot die blessure zag het er heel goed uit voor mij bij Roda JC", zegt De Wree in gesprek met de Belgische website Voetbalkrant.com. "De club was heel tevreden over mij en rekende op mij als rechtsachter. Maar door die hardnekkige liesblessure werd de optie in mijn contract niet gelicht."

De Wree bleef kwakkelen met zijn lies. De verdediger schuift de schuld in de schoenen van Roda. "In Nederland wisten ze niet goed hoe ze het moesten aanpakken. Eerst zou ik in augustus fit zijn, dan in september, december... Voor ik het wist was het seizoen al halverwege. Toen ben ik naar dokter Lieven Maeschalck getrokken. Veel te laat. Twee maanden later was ik weer fit."

Maar in de laatste competitiewedstrijd sloeg het noodlot opnieuw toe. Deze keer brak hij zijn arm in het duel met FC Utrecht. "Met de arm gaat het heel goed. Alleen het litteken herinnert me nog aan die wedstrijd", vertelt De Wree. "Ik wilde wegdraaien van mijn tegenstander (Ricky Van Wolfswinkel), maar hij had me vast en draaide naar de andere kant. Ik hoorde een krak en wist meteen hoe laat het was. Het was heel ongelukkig. Hij heeft zich ook al veelvuldig geëxcuseerd."

De kwetsuren bij elkaar vormen mogelijk een obstakel in de zoektocht naar een nieuwe club. De Wree: "Er was even sprake van Lierse, maar zij hebben met die Zuid-Afrikaan (Lance Davids) al een rechtsachter aangetrokken. Op dit moment zijn er een paar vage contacten, maar nog niets concreets. Voorlopig concentreren we ons ook alleen op Belgische eersteklassers."