Van Marwijk overweegt basisplaats Robben

Van Marwijk overweegt basisplaats Robben

27-06-2010 19:16

Frans Raaijmakers
DURBAN

Het zou zomaar kunnen dat Arjen Robben in de achtste finale tegen Slowakije een basisplaats krijgt toebedeeld. De vleugelflitser heeft geen reactie gehad op zijn hamstringkwetsuur. Bert van Marwijk wil nog even afwachten hoe Robben er morgen voor staat. "Een basisplaats? Alle spelers die hier zijn, zouden in de basis kunnen starten", bleef de bondscoach ietwat geheimzinnig.

Van Marwijk gaf aan veel met Robben te spreken over zijn situatie. "Ik laat me goed informeren door de medische staf en ik spreek elke dag met Arjen. Het gaat dan over hoe hij zich voelt. Hij geeft aan dat het steeds beter met hem gaat. Of ik vandaag al met hem heb gesproken? Nee, daar heb ik nog geen tijd voor gehad. Dat ga ik straks in alle rust doen", liet de bondcoach op de persconferentie weten.

Ook aanvoerder Giovanni van Bronckhorst was blij met de terugkeer van Arjen Robben in het team. Van Bronckhorst: "Het is voor ons heel belangrijk dat Robben terug is. Na zijn blessure baalden we als groep enorm. Nu heeft-ie zijn eerste minuten weer gemaakt. We zijn blij dat hij terug is. Arjen is een speler die belangrijk is en kan zijn voor ons team."