Arveladze wil Boyd naar Turkije halen

Arveladze wil Boyd naar Turkije halen

27-06-2010 20:15

Arveladze, die zijn baan als assistent-trainer bij AZ onlangs vaarwel zegde om hoofdcoach te worden bij Kayserispor, denkt een goede kans te maken op de komst van Boyd. De fysiek sterke spits zal komende week samen met zijn zaakwaarnemer naar Turkije afreizen om met Kayserispor te praten.

"Ze hebben beloofd naar ons toe te komen en zoeken nu de beste manier om de reis naar hier te maken", laat Arveladze weten in The Scottish Mail on Sunday. "Ik wil Kris zo laten merken dat hij belangrijk kan worden voor ons en dat het hier goed leven is en hij veel doelpunten kan maken voor onze ploeg. Ik wil er zo snel mogelijk een spits bij en hoop dat dit rond gaat komen."

Arveladze is echter niet van plan met Boyd te praten als hij ook met andere clubs in Turkije in gesprek gaat, een kans die de spits zeker heeft gezien de belangstelling van Bursaspor and Ankaragucu. "Ik heb hem laten weten dat mijn aanbod vervalt als hij hier ook met andere clubs gaat praten. Als hij bij andere clubs op bezoek gaat dan zal de media daar hoe dan ook achterkomen en staan de foto's de volgende dag in de krant."

De nieuwbakken hoofdtrainer van de Turkse subtopper verwacht echter niet dat Boyd naar Turkije komt om meerdere clubs te bezoeken. "Het is als een gok en wanneer hij voor een ander team kiest dan sta ik voor gek. Ik heb hem gezegd dat hij alleen bij ons op bezoek moet komen en dat hij er na dat bezoek eens goed over na moet denken. Dus ik hoop dat hij deze week op bezoek komt en dan besluit hier definitief heen te komen en voor ons komt spelen."

De 26-jarige Boyd liet eerder nog weten weinig te zien in een overstap naar Turkije. Een club uit de Premier League lijkt de voorkeur te genieten van de boomlange goalgetter, die naar verluidt op het lijstje van Birmingham City en Blackburn Rovers staat. De afgelopen seizoenen werd Boyd steeds topscorer bij Glasgow Rangers.