Falen Nigeria heeft diepere oorzaak

Falen Nigeria heeft diepere oorzaak

Gepubliceerd: maandag 28 juni 2010 om 12:47ma 28-06-2010 om 12:47

Nanama Keita/Twenty Ten
JOHANNESBURG

De Nigeriaanse voetbalbond NFF werd zwaar aangevallen door fanatieke Nigerianen nadat het uitvoerende comité van president Sani Lulu had besloten om leden van de voetbalbond mee te nemen naar Zuid-Afrika.

De leden verbleven in Richards Bay in Durban, een stad op meer dan drie uur van het Protea Hotel Waterfront kamp waar de Super Eagles zaten. Deze groep bestond uit de voorzitter van de voetbalbond, secretaresses, vertegenwoordigers van de voetbalvakbond, coaches, scheidsrechters, voetbal ambassadeurs en oudere adviseurs.

Deze actie werd gezien als een uithaal naar Zuid-Afrika, maar Lulu verdedigde zijn optreden door te zeggen dat dit bij uitstek de mensen waren om mee te nemen naar het WK. Wie zou hij anders moeten meenemen? Lulu legde uit dat ze werk voor de boeg hebben in Zuid-Afrika. "Ze moeten waardevolle lessen leren over voetbalmanagement, dat is alles."

Tropische Durban
Lulu's verdediging roept vragen op omtrent de locatie: waarom verblijven ze in het tropische Durban, ver van het centrum van het WK in Johannesburg? De belabberde prestaties van de Super Eagles tijdens hun eerste twee wedstrijden maken het er niet beter op, nu teleurgestelde Nigerianen de NFF en het nationale team verwijten dat ze hen in de steek hebben gelaten.

De leden van de NFF stonden niet te popelen om te reageren, maar Nigeriaanse journalisten waren kritisch over het handelen van de voetbalbond in deze kwestie: "Het Nigeriaanse voetbalmanagement was, en is, een toonbeeld van onbekwaamheid, zwakheid en monumentale corruptie", zegt Kayode Oladele, een Nigeriaanse journalist die in Amerika woont. "Waarom reist het hele managementteam af naar het WK in Zuid-Afrika terwijl het daar niets kan betekenen?"

Lees hier het gehele artikel.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws