Vitesse troeft grotere clubs af in strijd om Inter-speler

Vitesse troeft grotere clubs af in strijd om Inter-speler

29-06-2010 17:02

Caldirola is een verdediger en maakt deel uit van de Italiaanse nationale ploeg voor spelers onder de negentien jaar. Daarmee speelt hij medio juli het EK-19. Vervolgens zal het talent zich in Arnhem melden.

De transfer kwam tot stand door zaakwaarnemer Marco de Marchi, die tussen 1997 en 2000 drie seizoenen in dienst van Vitesse speelde. "Luca is een intelligente speler die zowel als libero als linkerverdediger kan spelen. Hij was aanvoerder van de ?primavera?, zeg maar het beloftenteam. Vorig seizoen heeft hij meerdere keren onder José Mourinho met het eerste elftal mogen trainen", aldus De Marchi.

Volgens Ted van Leeuwen is Caldirola een zeer talentvolle speler. "Hij geldt als één van de betere spelers van Europa in zijn leeftijdscategorie. De interesse voor hem was dan ook flink. Grotere clubs dan Vitesse wilden hem ook huren, maar blijkbaar hebben wij hem kunnen overtuigen."

Van Leeuwen vergelijkt hem met voormalig Ajacied en Arsenal-speler Thomas Vermaelen. "Het is Italiaanse verdediger die prima uit de voeten kan in het Nederlandse voetbal. Hij is het type Vermaelen: groot, snel, intelligent en hij beschikt over een uitstekende inspeelpass. Ik had nooit gedacht dat we dit voor elkaar konden krijgen."

Caldirola is zelf verheugd met zijn tijdelijke overstap naar Nederland. "Ik vind het prachtig om voor Vitesse te gaan spelen. Ik ben net rondgeleid en het stadion is geweldig. Als voetballer moet het een eer zijn om hier te mogen spelen. Ik hoop mij in Arnhem verder te kunnen ontwikkelen en mijn droom waar te maken. Ik speel al vanaf mijn achtste bij Inter en dan wil je ook het eerste elftal halen. De Premier League is ook een competitie waar ik graag ooit nog eens zou willen spelen, maar eerst Vitesse", aldus de aanwinst.