SC Cambuur zet in op promotie en nieuw stadion

SC Cambuur zet in op promotie en nieuw stadion

30-06-2010 22:35

De afgelopen twee seizoenen speelde Cambuur telkens mee om promotie, om uiteindelijk met lege handen te staan. Ditmaal hoopt de club de stap naar de Eredivisie eindelijk te maken. "We willen het uiteraard heel graag en iedereen is er ook aan toe", aldus Pama in het Friesch Dagblad.

Pama wil na dit seizoen doorstoten met Cambuur, maar dat kan alleen als er groen licht komt voor een nieuw stadion. Er is al jaren gesteggel over de komst van het bouwwerk. "Dit seizoen zal bepaald worden of kunnen doorgroeien; ja of nee. Na de zomer komt er een werkgroep die de mogelijkheden tot de bouw van een nieuw stadion zal bekijken", vervolgt hij.

De directeur heeft voor zichzelf besloten op te stappen als er geen nieuw stadion komt. Volgens Pama zit Cambuur aan zijn plafond in het huidige onderkomen, terwijl er met een nieuw stadion aansluiting gemaakt kan worden met streekgenoten FC Groningen en sc Heerenveen. Er moet echter nog een locatie gevonden worden voor de voetbaltempel, terwijl de gemeente huiverig is om risico te dragen.

Tot op heden strikte Cambuur met huurling Serhat Koç pas één nieuweling. Trainer Stanley Menzo is tevreden met zijn huidige spelersgroep. "Ik zie nog wel rek in deze groep. Ik hoop dat de groep dat gevoel ook zelf heeft. Ze kunnen beter. Het was nog niet top allemaal vorig seizoen", zegt hij. "Ik heb er zin in." Cambuur start de voorbereiding vrijdag tegen amateurclub DTD.