Escalettes: 'Anelka speelt nooit meer interland'

Escalettes: 'Anelka speelt nooit meer interland'

Gepubliceerd: zaterdag 3 juli 2010 om 15:18za 03-07-2010 om 15:18

Dat werd door het Franse parlement zaterdag op een website gepubliceerd. "Ik, noch mijn opvolger, noch de toekomstige bondscoach zal vergeten wat in Zuid-Afrika gebeurd is en iedereen zal ervoor zorgen dat hij (Anelka, red.) nooit meer voor Frankrijk speelt", aldus Escalettes.

Anelka maakte zich onmogelijk in de Franse ploeg door tijdens de rust van de verloren groepswedstrijd tegen Mexico bondscoach Raymond Domenech te beledigen. De spits van Chelsea werd uit de selectie gezet en miste daardoor de laatste wedstrijd van Les Bleus in Zuid-Afrika.

Domenech moest aan de commissie uitleggen waarom hij na de verloren wedstrijd tegen Zuid-Afrika voor het oog van de camera de uitgestoken hand van zijn collega Carlos Alberto Parreira weigerde. "Misschien was dat niet zo'n goede reactie, maar ik wilde onze waardes verdedigen. Niemand heeft het recht om het Franse team te beledigen."

Domenech negeerde Parreira omdat de Zuid-Afrikaanse bondscoach eerder had geroepen dat Frankrijk het niet verdiende om op het WK uit te komen, vanwege de controversiële handsbal van Thierry Henry in de kwalificatiewedstrijd tegen Ierland.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws