Vorm kan voor 2,5 miljoen euro weg bij Utrecht

Vorm kan voor 2,5 miljoen euro weg bij Utrecht

Gepubliceerd: maandag 5 juli 2010 om 10:24ma 05-07-2010 om 10:24

"Ik sta hier met jongens die de Champions League-finale hebben gespeeld en echte topschutters als Sneijder, Van Persie, Van der Vaart, Kuyt en Huntelaar", zegt Vorm over zijn verblijf in Zuid-Afrika met Oranje. "Die schieten de ballen toch anders, venijniger en preciezer op doel dan ? met alle respect ? Ricky van Wolfswinkel. Er wordt elke dag het maximale van me gevraagd en daar word ik beter van. Ik zeg niet dat ik weg moét, want FC Utrecht is een fantastische club. Maar ik ben er wel mee bezig."

"Als ik mezelf dan spiegel aan Maarten Stekelenburg, die wel zijn wedstrijden in de Europa League en komend seizoen (misschien) zelfs de Champions League speelt, merk ik dat ik minder hard groei dan hij. Maarten is heel goed bezig, oogt superfit, doet geen gekke dingen en heeft het in Oranje en bij Ajax uitstekend gedaan. Hij is stabiel en vertoont steeds meer gelijkenis met Edwin van der Sar. Die kan keepen zo eenvoudig laten lijken. Dat wil ik ook."

Geïnteresseerde clubs kunnen Vorm voor een klein bedrag ophalen bij FC Utrecht. In zijn doorlopende contract tot medio 2012 is een vastgestelde transfersom van 2,5 miljoen euro opgenomen. "Het verbaast me dat dit bekend is. Het klopt. Daar ga ik niet over liegen. En ik vind dat niet veel voor de tweede keeper van het Nederlands elftal, maar aan de andere kant leven we nu in een tijd, dat clubs niet meer veel kunnen en willen betalen", aldus Vorm.

De doelman heeft geen voorkeur voor een bepaalde competitie. "Engeland zal moeilijk worden, omdat de meeste doelmannen daar 1,90 meter of langer zijn. Maar in Spanje of Duitsland kom je wel even grote keepers als ik tegen. En wat is klein? Het gaat erom dat je de ballen tegenhoudt. Als ik nou 1,70 was geweest, dan hadden ze een pupillenlatje moeten ophangen. Nu niet. Ik denk dat ik met mijn explosiviteit, atletisch vermogen en sprongkracht veel compenseer."

Lees meer over: FC Utrecht

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws