Ontbreken Suarez zegt Van Marwijk niet veel

Ontbreken Suarez zegt Van Marwijk niet veel

05-07-2010 10:16

"Ik hou van de manier van spelen en de passie van Uruguay. Het zijn overlevers, vechters. Dat zie ik graag", zegt Van Marwijk, die niet koud of warm wordt van de afwezigheid van Luis Suarez, Nicolas Lodeiro en Jorge Fucile. "Het zegt me allemaal niet zoveel, want er staan dadelijk elf spelers op het veld en deze ploeg is niet zomaar in de halve finale gekomen."

De bondscoach ziet de afwezigheid van Suarez, die één wedstrijd schorsing kreeg voor zijn handsbal in de laatste minuut tegen Ghana, niet als een meevaller. "Wij kennen Suarez allemaal. Een heel goede spits, waar we ons misschien anders op in zouden stellen dan op zijn vervanger. Maar het blijven elf Uruguayanen waartegen we moeten strijden op het veld."

Veel fans nemen het duel met Uruguay door de afwezigheid van Suarez al lichter op, Van Marwijk verwacht niet dat de spelers van Oranje dat ook doen. "Wij mogen en zullen niet verslappen en gaan van eigen kracht uit en proberen ons eigen spel te spelen. Buiten onze groep praten mensen al over de finale; wij helemaal niet. Wij praten over Uruguay, omdat je weet dat die tegenstander tussen ons en de finale in staat. Het is een cliché, maar de eerstvolgende wedstrijd is de belangrijkste. Zeker in een knock-outfase van een toernooi."

"Daarom zijn wij als technische staf ook totaal niet bezig met de eventuele tegenstander in de finale als we de eindstrijd halen", zo vervolgt de bondscoach zijn verhaal in de ochtendkrant. "Op Duitsland-Spanje heb ik geen invloed en daar hoef ik me dus ook geen zorgen over te maken."