Preud'homme: Willen klaar zijn voor JC-schaal

Preud'homme: "Willen klaar zijn voor JC-schaal"

Gepubliceerd: maandag 5 juli 2010 om 10:39ma 05-07-2010 om 10:39

"Elke voorbereiding kent plus- en minpunten. De spelers hebben goed werk geleverd en een goede mentaliteit getoond", zo zegt Preud'homme op het digitale thuis van zijn nieuwe werkgever. "Een houding waarvan ik wist dat ze die hadden en die ze nu ook weer hebben laten zien. De nieuwe spelers hebben zich goed aangepast, ze zijn snel onderdeel gaan uitmaken van de groep. Bovendien hebben we enkele Beloftenspelers in actie gezien, zodat we die ook hebben kunnen beoordelen."

Preud'homme zag echter ook enkele spelers afhaken, tot zijn ongenoegen. "We hadden gehoopt dat Andrej Rendla na zijn zware blessure weer fit zou zijn, maar helaas is hij tegen een nieuwe blessure aangelopen. Nicky Kuiper is aan het einde van vorig seizoen geopereerd aan zijn knie en heeft grote delen van de voorbereiding moeten missen. Enkele spelers, onder wie Ronnie Stam en Theo Janssen, hebben kleine blessures gehad of nog last van pijntjes, maar zullen wel weer snel aansluiten bij de groep. Mede omdat we door het WK nog niet compleet zijn, zijn zulke blessures vervelend."

De spelers krijgen nu een week rust, waarna het vizier vol op Ajax gaat. De Amsterdammers zijn op 31 juli de tegenstander in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. "Tot dusver hebben we veel op basisconditie gewerkt en nog niet veel op snelheid. Gaandeweg de voorbereiding komt er meer intensiteit, zodat de motor van de spelers dit seizoen lang genoeg kan draaien. We spelen nog een aantal goede oefenwedstrijden. De Johan Cruijff Schaal is voor ons het eerste moment waar we klaar voor willen zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws