Elyounoussi wil van zich doen laten spreken

Elyounoussi wil van zich doen laten spreken

05-07-2010 13:13

Elyounoussi kwam het afgelopen halfjaar op huurbasis uit voor het Noorse Lilleström SK. Daar deed de aanvaller ritme en vooral vertrouwen op. De 22-jarige Elyounoussi heeft nog een lopend contract bij de Friese club en is vastberaden het vertrouwen van Heerenveen niet te schaden.

"Ik ben met een goede vorm teruggekeerd uit Noorwegen. Na een paar weken rust ben ik blij dat ik weer op het veld sta. Het was een verstandig besluit om naar Lilleström te gaan. Ondanks dat waren de eerste weken daar erg pittig. De club zat middenin de voorbereiding op het nieuwe seizoen en daardoor trainden we ontzettend hard. De eerste twee duels waren conditioneel dan ook best lastig, maar daarna ging het eigenlijk alleen maar beter", vertelt Elyounoussi op de officiële website van de Friese club.

"Ik begon bij Lilleström op de voor mij vertrouwde linksbuitenpositie. Maar na een aantal weken had ik een onderhoud met de trainer en besloot hij om mij naar de rechtsbuiten positie te verhuizen, zodat ik naar binnen kon trekken en gevaarlijk kon worden. Die positiewisseling pakte erg positief uit. Ik voelde me goed op de rechterflank. Het vertrouwen was terug en ik kreeg weer plezier in het voetballen. Dit resulteerde in een aantal doelpunten en in goed spel."

In Heerenveen komt Elyounoussi een nieuwe trainer tegen. Ron Jans staat nu voor de groep bij de Friezen. Een nieuwe kans, vindt Elyounoussi. "Er is een nieuwe trainer, dus ook een nieuwe kans voor mij om me te bewijzen. Ik heb er vertrouwen in dat dit gaat lukken, al valt er tijdens de training natuurlijk nog wel het één en ander te verbeteren. Het is bovendien fijn om te weten dat de trainer vertrouwen in mij heeft. Dat heb ik vorig jaar enorm gemist. Ik sprak weinig met de vorige trainers. Dat vond ik erg lastig."

"Ik heb al wel veel met Jans gesproken. Dat heeft voor vertrouwen gezorgd. Ik heb onder andere met de trainer besproken op welke posities ik uit de voeten kan. Dat zijn er eigenlijk drie: links- of rechtsbuiten of op de nummer tien positie. Al maakt het me in principe niet uit waar ik speel. Als ik maar speel. De fans hebben de echte Tarik Elyounoussi nog niet gezien. Ik hoop dat dit mijn seizoen wordt. Het plezier is terug en er is een nieuwe coach. Het wordt een goed seizoen."