Cavani: Forlán is van de buitencategorie

Cavani: "Forlán is van de buitencategorie"

Gepubliceerd: maandag 5 juli 2010 om 15:07ma 05-07-2010 om 15:07

Edinson Cavani acht zijn team niet kansloos in de strijd tegen Oranje. "We kunnen winnen", zegt de spits tegenover La Gazzetta dello Sport. "Bij Nederland ligt de kracht vooral in de aanval, Arjen Robben heeft een paar geweldige dingen laten zien. Maar wij hebben Diego Forlán, hij is ook een kampioen van de buitencategorie."

De aanvaller van Palermo kijkt enorm uit naar de halve finale van dinsdagavond. "Het is het hoogtepunt van mijn carrière. Het spelen van een halve finale van een WK op 23-jarige leeftijd zal een onvergetelijke ervaring worden. Ik geloof dat we op dit moment niet moeten nadenken over het verleden, maar naar de toekomst moeten kijken. De afgelopen jaren zijn veel dingen veranderd, dat zal tegen Nederland blijken."

De meeste voetballiefhebbers hadden niet verwacht dat Uruguay het zo ver zou schoppen. Toch vindt Cavani zijn team niet dé verrassing van het toernooi. "Dat kan, maar als men kijkt naar onze selectie en waar iedereen speelt, dan is het niet echt een verrassing te noemen. Het overgrote deel speelt in de Italiaanse, Spaanse, Nederlandse, Portugese en Argentijnse competities. Er is ervaring, kwaliteit en jeugd", aldus de international.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws