Suarez hoopt op paar weken rust van trainer Jol

Suarez hoopt op paar weken rust van trainer Jol

08-07-2010 11:13

"Dat weet ik niet", zegt Suarez tegenover NUsport als hij praat over hoe groot de kans is dat hij bij Ajax blijft. "Mensen zeggen dat ik zeker wegga, maar mijn hoofd was steeds bij het WK en straks weer bij Ajax. Al kun je in het voetbal nooit zeggen hoe de toekomst zal zijn."

De kansen op een transfer zijn in ieder geval groter geworden door zijn optreden op het WK, dat weet de spits zelf ook. "Ik ben erg tevreden over dit WK. Heb me op het allerhoogste podium laten zien en we hebben de halve finale bereikt. Dat is perfect."

Voorlopig denkt de 23-jarige aanvoerder van Ajax echter vooral aan de korte toekomst, waarin hij rust wil pakken voor een nieuw topseizoen. "Eerst word ik papa, daarna ga ik vakantie vieren. Wanneer ik terugga naar Nederland weet ik nog niet. We hebben al snel de voorronde van de Champions League. Ik moet nog even overleggen met de trainer wanneer ik terugkom."

"Ik heb een paar weken rust nodig, wil namelijk weer een topseizoen draaien en daarvoor is rust belangrijk", zo vervolgt Suarez zijn verhaal. "Aan de andere kant ben ik een jonge vent. Die kan wel wat meer hebben dan een oudere."