'Gio': Ik heb hier wel van gedroomd

'Gio': "Ik heb hier wel van gedroomd"

Gepubliceerd: zaterdag 10 juli 2010 om 21:33za 10-07-2010 om 21:33

Frans Raaijmakers
JOHANNESBURG

Voor Van Bronckhorst is het zondag in meerdere opzichten een prachtige wedstrijd. De aanvoerder speelt zijn laatste duel uit zijn carrière, hij heeft de nodige Spaanse vrienden uit zijn tijd bij FC Barcelona en een WK-finale is de belangrijkste match die een voetballer kan spelen. Hij kijkt dan ook uit naar de strijd van Oranje tegen Spanje. "Ik heb hier wel van gedroomd."

"Als klein kind volg je WK's en het moment dat de beker omhoog wordt gehouden is altijd speciaal", geeft de aanvoerder aan tijdens de afsluitende persconferentie van zaterdag. "Ik heb dat vaker gezien. Diego Maradona hield de cup omhoog, net als Cafu en Dunga. Dat is voor heel weinig spelers en teams weggelegd. Ja, het is voor mij een droom om de beker in de lucht te hijsen. Dat zou voor mij fantastisch zijn. En voor heel Nederland."

De oud-speler van FC Barcelona heeft nog contact met spelers uit die tijd. Zoals Carles Puyol en Xavi. Ze sms'en nog regelmatig. "Je bouwt natuurlijk een band op als je lang met elkaar speelt. Met Puyol en Xavi heb ik een speciale band. In het begin van het toernooi begonnen we al te bellen en te sms'en om elkaar geluk te wensen. Dan blijkt dat we allemaal heel ver komen. Dat is mooi voor ons en voor hun. Het is speciaal om tegen hun te spelen, maar vrienden of niet, morgen wil ik die wedstrijd winnen."

Dat zal niet makkelijk worden. Spanje is een pittige opponent. "Spanje is een land dat heel goed heeft gespeeld. Ze zijn niets voor niets titelkandidaat. En ze maken het waar. Het is een hele goeie, sterke ploeg. Maar ik heb genoeg finales gespeeld. En finales speel je niet, finales win je. Daar geloven we ook in, dat we hem zondag kunnen winnen. Met die gedachte gaan we ook morgen het veld in."

Van Bronckhorst: "We hebben lang bij elkaar gezeten om dit doel te bereiken. De sfeer buiten het veld is goed en dit zie je terug binnen de lijnen. Je loopt extra voor je medespelers. Ik ben blij dat er een sfeer hangt waarin we optimaal kunnen presteren. Het gebeurt niet vaak dat je een WK-finale mag spelen. We kunnen hem voor Nederland als eerste winnen. Meer motivatie is niet nodig om het veld mee in te gaan."            

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws