De Jong: Bij City schreven ze ons af

De Jong: "Bij City schreven ze ons af"

11-07-2010 19:48

"Bij City schreven ze mij al af voordat het WK begon", zegt De Jong op de website van zijn club. "Ze zeiden dat Nederland het nooit zou winnen. Ik zal geen namen noemen, maar ze weten over wie ik het heb."

"Als we erin slagen Spanje te verslaan dan kan ik garanderen dat ik een hoop gein ga trappen bij City", vervolgt De Jong. "Voor het eerst het trainingsveld oplopen zal een groots moment zijn als we met Nederland winnen."

De Jong mijmert hardop over de titel. "Stel je voor dat we de wereldbeker winnen. Het zou een enorme impuls voor me zijn om terug naar City te gaan met een gouden medaille op zak. Dat moet een fantastisch gevoel zijn."

De defensieve middenvelder heeft net als zijn collega-internationals vertrouwen in een goede afloop. De Jong: "Iedereen had dezelfde mening over Nederland: we spelen leuk, maar winnen nooit iets. We weten dat het heel lastig wordt om Spanje te verslaan. Ze hebben veel topspelers, maar we hebben een systeem dat hun speelstijl kan ontregelen en problemen bij ze kan veroorzaken."