Van Toorn: Heel zuur dat het zo gelopen is

Van Toorn: "Heel zuur dat het zo gelopen is"

Gepubliceerd: maandag 12 juli 2010 om 15:21ma 12-07-2010 om 15:21

Robben liep op 5 juni in het laatste oefenduel tegen Hongarije een hamstringblessure op. Fysiotherapeut Van Toorn, op 22 juni 78 jaar geworden, lapte de aanvaller via een strak herstelregime in een week op, maar de bekroning bleef zondag uit.

"Toen Arjen alleen op die Spaanse doelman af ging, dacht ik: Daar gaat-ie. Nu komt-ie", zegt Van Toorn. "Helaas, er lag nog een been in de weg. Tijdens de behandelperiode hebben we het er vaak over gehad. Dat hij de beslissende treffer in de finale zou maken. Het zou een geweldige bekroning zijn geweest voor alles wat hij de afgelopen periode heeft gedaan."

De fysiotherapeut had vlak voor de eindstrijd nog contact met zijn patiënt. "Rond 18.00 uur, voor de finale, kreeg ik nog een sms van Arjen. Hij schreef: 'Dick ik ben er klaar voor. Vanavond moet het gebeuren'. Heel zuur dat het zo gelopen is. Nederland veerde op toen hij weer ging spelen."

Voor de buitenwereld was het een wonder dat de flankspeler het WK nog kon meemaken. "Veel collega's van me meenden dat Robben nooit op tijd helemaal fit kon zijn. Voor mij was het geen wonder. Ik heb veel topsporters met een spierblessure zodanig geholpen dat ze binnen een week of twee weken weer helemaal belastbaar waren. Arjen was fit toen hij naar Zuid-Afrika vertrok. Daarna ben je regie kwijt, wordt zo iemand overgenomen door de aanwezige medische staf. Dat hij fit was bleek wel. Hij heeft zondagavond ook de verlenging overleefd. Iemand die fysiek niet in orde is, trekt dat niet", aldus Van Toorn.

Lees meer over:Arjen Robben

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws