Janse hoopt via NAC op 'mooie transfer'

Janse hoopt via NAC op 'mooie transfer'

14-07-2010 14:23

"Ik wil met NAC de play-offs om Europees voetbal halen", zo zegt Janse in gesprek met BN/DeStem. Dat is wat anders dan een rol als tribuneklant bij Willem II. "Jongens met aflopende contracten die niet wilden verlengen, mochten niet meer in het eerste spelen van technisch directeur Henry van der Vegt. Heel kinderachtig. Al zal in mijn geval ook wel mee hebben gespeeld dat ik de overstap naar NAC ging maken. Dat ligt daar toch gevoelig."

De 24-jarige Janse wees aanbiedingen uit Spanje en Engeland af, voordat hij zijn keuze op NAC liet vallen. "Het is voor mijn ontwikkeling het beste als ik veel aan voetballen toekom. Die kans is in Breda groter. NAC is voor mij echt de ideale club om hogerop te komen." Toch hoopt Janse zijn driejarig contract niet uit te dienen. "Zowel voor NAC als voor mij zou het goed zijn als er in de tussentijd een 'mooie transfer' op het pad komt."

Twee jaar terug stond Janse nog in de belangstelling van FC Twente, niet veel later vroeg Willem II teveel geld toen AZ interesse had. Deze zomer stapte hij transfervrij over naar NAC, tot ergernis van de club. "Ik had me al voorgenomen om weg te gaan, wilde een nieuwe stap in mijn carrière maken. En in december was ik al rond met NAC. Of ik niet langer had moeten wachten? Nee, dit is een mooie club en ik had behoefte aan zekerheid.

Zijn doelen voor dit seizoen zijn in ieder geval duidelijk. Naast speelminuten kijkt Janse ook naar het resultaat als team. "Ik wil met NAC in elk geval de play-offs halen. Dar heeft deze groep de kwaliteiten voor."