Siberie is klaar voor een nieuwe uitdaging

Siberie is klaar voor een nieuwe uitdaging

Gepubliceerd: donderdag 15 juli 2010 om 20:24do 15-07-2010 om 20:24

Het voorgaande seizoen maakte de international van de Nederlandse Antillen ook deel uit van Team VVCS. Destijds kwam het niet tot een contract maar vond hij onderdak bij USV Hercules in Utrecht. De 26-jarige Siberie kwam in het verleden onder andere uit voor SC Cambuur, FC St.Pauli, NK Maribor, Wuppertaler SV, Valetta FC en FC Dordrecht.

Team VVCS wist tijdens de voorgaande oefenwedstrijden twee keer te scoren. Een van de treffers kwam op naam van Siberie. "De eerste wedstrijd tegen ADO Den Haag was voor ons als team erg lastig. Je kon duidelijk zien dat we nog aan elkaar moesten wennen. We gaven alles en voor mij persoonlijk ging het redelijk. Tegen Almere City kon ik laten zien dat ik fysiek steeds sterker word. Mijn eerste kans schoot ik nog naast maar de tweede ging raak", aldus de aanvaller tegenover VoetbalPrimeur.

Aan het einde van het voorgaande seizoen speelde Siberie met de Dutch Carribean Stars het toernooi om de Chippie Polar Cup.  Een  treffer van de spits tegen NEC was echter niet voldoende voor een plaats in de finale. "Een paar dagen voor het toernooi op Curacao speelden we met het team een benefietwedstrijd tegen FC Dordrecht. We wonnen dit duel met 4-2 en ik scoorde één keer. Vervolgens vertrokken we de volgende ochtend naar Curacao waar we verloren met 4-1 van NEC. Ik maakte nog wel de gelijkmaker maar de ploeg uit Nijmegen was een zeer goed ingespeeld team. De strijd om de derde plaats verloren we daarna ook maar het was toch weer een fantastische ervaring."

De sportieve toekomst blijft onzeker voor Siberie. "Met GOD zijn wil zal ik een contract tekenen of een club vinden. Ik weet alleen dat ik er klaar voor ben. Het maakt me niet uit of er een club komt uit het buitenland of uit Nederland. Als ik heel eerlijk ben zou spelen in Nederland wel weer mooi zijn. Gezien mijn spel tegen Almere City FC ben ik er zeker van dat ik het niveau in de Jupiler League aan kan. Ik speelde al eerder in het buitenland dus ook dat zou voor mij geen probleem zijn."

Tot slot wenste de aanvaller zijn tevredenheid te uiten over de VVCS. "Ik wil de mensen van de VVCS echt bedanken voor wat men in de voorgaande periode voor me heeft gedaan. Men zorgt er echt voor dat we ons goed kunnen voorbereiden en alles is perfect geregeld", besluit Siberie zijn verhaal.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws