Huistra: We waren niet bang om te voetballen

Huistra: "We waren niet bang om te voetballen"

Gepubliceerd: zaterdag 17 juli 2010 om 14:07za 17-07-2010 om 14:07

"Ik vond dat we redelijk begonnen", zegt de oefenmeester op de clubsite. "Met name met aanvallen over de linkerkant. Na de 1-0 begonnen we achteruit te lopen en ging Guimaraes juist op jacht naar de gelijkmaker. De 1-1 viel uit een steekpass die te gemakkelijk gegeven kon worden. En voor de pauze kwamen we op achterstand door een schot dat via de binnenkant van de paal met een lastig stuitje binnen viel. Guimaraes had in die fase een aardige voorhoede staan met jongens die lastig te verdedigen waren. Daarin is voor ons nog genoeg te winnen en moeten wij nog groeien."

Met name het gedeelte na rust kon Huistra wel bekoren. "Na de pauze brachten wij tien nieuwe spelers en wisselden ook zij zes keer. We werden gevaarlijk door een schot van Shkodran Metaj die de bal gemeen raakte en de keeper op het verkeerde been zette. Hij verkeek zich er echt op. Het jonge team liet bij vlagen goed voetbal zien. De strafschop in de slotfase was in mijn ogen echt een kadootje. Het was eerder een overtreding van hen. De penal werd gauw gegeven en het was jammer dat later ook nog de 4-2 viel. Ik was tevreden over de manier waarop we er na de pauze nog vol voor gingen en niet bang waren om te voetballen. Alle spelers hebben 45 minuten vol gas gegeven", zo besluit de trainer.

Zaterdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Nadat Groningen vrijdagavond de nummer zes van Portugal trof, nemen de noorderlingen het zaterdag op tegen Benfica, de regerend landskampioen van het Zuid-Europese land.

Lees meer over:FC Groningen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws