Bouma: Ik kan iets toevoegen aan PSV

Bouma: "Ik kan iets toevoegen aan PSV"

18-07-2010 16:29

De 32-jarige verdediger traint al de hele voorbereiding op vrijwillige basis mee bij zijn oude club en mocht zaterdag in het oefenduel met Ipswich Town (1-0) voor het eerst zijn opwachting maken in de basiself. Tijdens die wedstrijd liet hij zich met name gelden door zijn teamgenoten nadrukkelijk te coachen.

"Ik merk dat ik iets kan toevoegen aan PSV", zegt Bouma in gesprek met NUsport. De routinier was veelvuldig te horen. "Het is een ploeg met veel jonge jongens, dan moet je ook spelers met ervaring hebben. Dat heb ik in de loop der jaren wel geleerd. Ha, ik betrapte mezelf er wel op dat ik in het Engels aan het coachen was. Ik ben maar snel overgeschakeld naar het Nederlands."

Zolang Carlos Salcido niet vertrokken is, lijkt de komst van Bouma echter van de baan. "Met Pieters, Vukovic en Salcido hebben we drie linksbenige verdedigers. Dat is voldoende", zei technisch manager Marcel Brands eerder deze week nog.

Volgens Bouma bestaan er wel duidelijke afspraken tussen beide partijen. Maar hij staat ook open voor een andere werkgever. "De afspraken zijn iets tussen mij en PSV. Het enige dat ik kan zeggen, is dat ik graag bij PSV blijf. Ik wil voetballen, weet dat ik het niveau nog aankan. In dat opzicht is zo'n oefenwedstrijd tegen Ipswich goed. Er zitten ook andere clubs op de tribune."

Over zijn fitheid hoeft niemand zich zorgen te maken, benadrukt Bouma, die eerder nog aan de kant stond met een kniekwetsuur. "Mensen weten het misschien niet, maar ik ben al sinds januari blessurevrij. Ik heb bij Aston Villa gewoon meegetraind. Ik voel me topfit", zo besluit hij.