Van Zwam: Uitermate teleurstellend

Van Zwam: "Uitermate teleurstellend"

25-07-2010 11:40

"Bij een gelijkspel hadden we alles, nu helemaal niets. Een doemscenario", zo zei Van Zwam na afloop van de nederlaag tegenover OnsOranje. Door de goal van Marco Djuricin, die raakschoot vanaf de strafschopstip, eindigde Nederland als vierde. "Het was een discutabele penalty. Ricardo van Rhijn valt, waardoor zijn tegenstander ook ten val komt. Van een overtreding was in mijn ogen geen sprake. Bovendien gebeurde het net buiten het zestien metergebied."

Volgens Van Zwam ging het echter niet mis bij de strafschop, maar al eerder. "Dat moment kwam voort uit een ingooi bijna bij de cornervlag van Oostenrijk. We waren met tien tegen elf veel te offensief en gaven ruimte weg." De rode kaart van FC Groningen-speler Leandro Bacuna was echter het moment waarop Oranje het overwicht kwijtraakte. "Een stomp in de rug van z?n tegenstander. Dommer kan niet. We hadden controle over de wedstrijd en dan gebeurt zoiets. Leandro heeft de ploeg gedupeerd."

De bondscoach zag echter dat zijn team genoeg kansen kreeg om de wedstrijd eerder al te beslissen. "We hadden het moeten beslissen. Luc Castaignos trof twee keer de onderkant van de lat. Pure pech. En met een man minder kreeg Lorenzo Ebicilio nog een grote mogelijkheid. Maar helaas horen deze dingen ook bij topsport. We staan met lege handen. Het niveau van de EK-kwalificatie in Limburg konden we geen moment benaderen. De vorm was er niet. Uitermate teleurstellend."