Celtic tovert spits Hooper uit hoge hoed

Celtic tovert spits Hooper uit hoge hoed

27-07-2010 13:23

De aanvaller kwam maandag aan in Glasgow en voegt zich disndag direct bij de selectie van Celtic. Het gezelschap zet dinsdag koers naar Portugal. Daar neemt de club het in de voorronde van de Champions League op tegen SC Braga.

Hooper gaf te kennen een beetje nerveus te zijn. "Dit is de eerste keer dat ik voor een wedstrijd in het vliegtuig stap. Maar ik kijk er naar uit en ben er klaar voor mijn teamgenoten te ontmoeten", aldus de jongeling.

"Celtic is een enorme club en toen ik wist dat zij interesse in me hadden wist ik dat er maar één club was waar ik wilde spelen. Ik heb maandag mijn contract getekend en ben 's avonds medisch gekeurd. Ik moet nog wat papieren tekenen, maar alles is nu in kannen en kruiken."

In het shirt van Scunthorpe was Hooper uiterst productief. De spits vond in 80 duels 43 keer het net. "Ik ben blij dat we hem hebben aangetrokken. We hielden hem al een poosje in de gaten", aldus Celtic-trainer Neil Lennon. Celtic betaalt bijna drie miljoen euro voor de spits.

Hooper is alweer de zesde aankoop van de Celtic-trainer deze zomer. Eerder haalde hij Charlie Mulgrew, Cha Du-Ri, Joe Ledley, Daryl Murphy en Efrain Juarez al naar Celtic Park.