Wuytens: We hadden het af moeten maken

Wuytens: "We hadden het af moeten maken"

30-07-2010 11:00

Jelmer van der Dussen
UTRECHT

FC Utrecht maakt wel een zeer realistische kans om zich volgende week in Zürich te kwalificeren voor de play-offs van de Europa League. Niet alleen leidt het met één doelpunt verschil, ook werd duidelijk dat de ploeg van trainer Ton du Chatinier simpelweg sterker is dan Luzern. Wanneer de Zwitsers volgende week hun defensieve stellingen moeten verlaten, liggen er kansen voor de eredivisionist.

"Deze tegenstander was in ieder geval een stuk beter dan KF Tirana", constateerde Wuytens na de kleine zege tegenover VoetbalPrimeur. "Dat hadden we ook wel verwacht. We wisten dat dit een heel defensieve ploeg zou zijn, een tegenstander tegen wie je moet teren op de paar kansen die je krijgt."

Omdat FC Utrecht een aantal goede mogelijkheden wist te creëren, was Wuytens teleurgesteld dat het bij die ene treffer van Dries Mertens in de 35ste minuut bleef. "We kregen zeker drie goede kansen, waaronder een schot van mij en de ontsnapping van Jacob Mulenga in blessuretijd. We hadden het al tijdens deze wedstrijd kunnen en moeten afmaken."

De Utrechters lieten het na de definitieve nekslag uit te delen, dus de return in Zwitserland gaat er nog om spannen. Eén doelpunt is voor FC Utrecht in principe voldoende om FC Luzern van zich af te schudden. "Luzern moet volgende week aanvallen en dat biedt voor ons kansen. De wedstrijd zal uiteindelijk worden beslist op cruciale momenten." Met de briljante Mertens heeft FC Utrecht een ideale 'momentvoetballer' in huis. "Dries is daarin heel belangrijk. Dat is een speler die voor ons het verschil kan maken", aldus Wuytens.