Beenhakker: Een spits kan uit de lucht vallen

Beenhakker: "Een spits kan uit de lucht vallen"

03-08-2010 11:52

Feyenoord belegde een trainingskamp in Spanje. Daar oefende de ploeg onder meer tegen het Portugese Benfica. Bij die club is Rui Costa actief als technisch directeur, een oude bekende van Beenhakker.

"Ik heb Rui Costa laten weten dat wij nog een spits nodig hebben", vertelt Beenhakker aan het Algemeen Dagblad. "Wij zijn afhankelijk van anderen. Een nieuwe spits kan vandaag uit de lucht vallen, hij kan er morgen zijn of hij komt helemaal niet."

Naast Rui Costa, onmoette Beenhakker ook Martin O'Neill. De trainer van Aston Villa was eveneens aanwezig in Spanje. De twee kennen elkaar nog van Beenhakkers periode als bondscoach van Polen. O'Neill had toentertijd doelman Arthur Boruc onder zijn hoede.

In afwachting van een nieuwe spits, moet trainer Mario Been roeien met de riemen die hij heeft. De kans dat Jon Dahl Tomasson en Sekou Cissé op tijd hersteld zijn voor de start van de nieuwe competitie is echter klein.

"Tomasson gaat vooruit, ik hoop hem zondag tegen FC Utrecht bij de selectie te hebben, al zal een basisplaats lastig worden", zo vertelt Been. De trainer kiest waarschijnlijk voor de Rus Fedor Smolov in de punt van de aanval.