Jol: 'We moeten wat hoger gaan springen'

Jol: 'We moeten wat hoger gaan springen'

08-08-2010 19:13

Reon Boeringa
GRONINGEN

Jol zag een overeenkomst met het midweekse duel met PAOK FC. "Het waren identieke situaties", zag de trainer. "Net als bij PAOK waren het vrije trappen en corners waar we veel moeite mee hadden. Je moet daar de kopduels winnen anders valt de tweede bal steeds ergens en dat doen we te weinig. Dat is niet nieuw."

Het is een punt waar Jol nog meer op gaat hameren de komende tijd. "Je probeert de spelers zodanig te ontwikkelen dat ze wat hoger gaan springen", aldus de trainer met gevoel voor humor. "Op het moment dat we tegen twee diepe spitsen spelen komen we gewoon in de problemen. We konden de wedstrijd niet geroutineerd 'naar huis' spelen."

Experimenteren en zorgen over interlands

Op de rechterflank kwam Jol zondag met een verrassing op de proppen, met Ismaïl Aissati als hangende rechtsbuiten. "Je ziet dat we op rechts aan het zoeken zijn", stelt de oefenmeester. "We hebben geen flitsende vleugelspelers zoals vroeger, dus we moeten het op een andere manier doen." Tevreden was Jol in ieder geval over debutant Mounir el Hamdaoui. "Ik was blij met Mounir, want hoe het de eerste keer gaat moet je altijd maar afwachten."

Jol raakt nu weer enkele spelers kwijt vanwege interlandverplichtingen. "Je kunt er niets aan veranderen", verzucht hij. Wel overweegt de Ajax-trainer een belletje naar bondscoach Bert van Marwijk. "Maar Bert weet zelf ook wel dat mijn spelers de afgelopen tien dagen vier wedstrijden hebben gespeeld."