Amoah: Dit is een rare situatie

Amoah: "Dit is een rare situatie"

09-08-2010 09:10

Fabian Bijman
BREDA

Tegen AZ (1-1) deed Amoah opnieuw wat er van hem verwacht wordt in Breda. Hoewel hij geen geweldig duel speelde, stond hij op het juiste moment op de juiste plek. "Het is mijn job", blijft Amoah koeltjes in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ik ben blij dat ik gescoord heb, maar ik baal ook een beetje. Even later kreeg ik een tweede kans, maar dat schot met links ging mis. Die had er eigenlijk ook in gemoeten."

De Ghanees, deze zomer met zijn land actief op het WK in Zuid-Afrika, verbleef kortstondig in zijn vaderland, voordat hij op stel en sprong terugkeerde naar Nederland waar zijn vrouw op het punt van bevallen stond. De kersverse vader droeg zijn doelpunt zondag op aan het jongste lid van de familie Amoah.

"Als ik het nodig heb, krijg ik rust"

Het feit dat hij maar kort kon genieten van zijn vakantie, deert Amoah niet. "Ik ben profvoetballer. Het is mijn taak om er te staan. Ook vorig jaar heb ik bijna geen vrij gehad, maar dat maakt me niet uit. Natuurlijk ben ik vermoeid, maar in overleg met de trainer pak ik op sommige momenten mijn rust. Ik kan aangeven wanneer ik toe ben aan wat rust en die krijg ik dan."

Amoah zag deze zomer een leger aan spelers vertrekken uit Breda. Tegen AZ werd duidelijk dat het 'nieuwe' NAC nog wel wat tijd nodig heeft om tot een ingespeeld geheel te geraken. "Dat klopt, we moeten nog wennen aan elkaar", zegt de Afrikaan, die op zijn beurt weet dat er in Noord-Brabant maar weinig financiële middelen beschikbaar zijn om de uitgedunde selectie te versterken.

"Een puntenstraf heb ik nog nooit meegemaakt"

"Het is een moeilijke situatie. Maar er is geen geld. Daarnaast kregen we ook nog eens een punt in mindering, waardoor we op nul staan na vandaag. Dat vind ik wel uniek. Ik ben nu elf jaar profvoetballer en dit heb ik nog nooit meegemaakt. Maar het is gebeurd, er is niets meer aan te veranderen. Het enige dat we kunnen doen is wedstrijden winnen."

"We moeten opnieuw beginnen, aan elkaar wennen. Maar, net als vorig seizoen, gaan we voor de play-offs. Afgelopen seizoen misten we die op een haar, nu moet het wel lukken. Dat is onze doelstelling", aldus Amoah. En zijn persoonlijke doel? "Ik hoop meer doelpunten te maken dan vorig jaar, toen kwam ik tot elf treffers. Vijftien doelpunten is een mooi streven."