Van Marwijk over Engelaar: Graag of helemaal niet

Van Marwijk over Engelaar: "Graag of helemaal niet"

Gepubliceerd: maandag 9 augustus 2010 om 21:21ma 09-08-2010 om 21:21

Jelmer van der Dussen
KATWIJK

Engelaar was een van de laatste afvallers voor het WK in Zuid-Afrika en kon dat maar moeilijk verkroppen. Zondag belde de middenvelder Van Marwijk om zich af te melden voor de oefeninterland in Donetsk en om zijn twijfels te delen over een voortzetting van zijn loopbaan als Oranje-international. "Toen hij belde heb ik hem direct gevraagd waarom hij zo laat contact met mij opnam", zei Van Marwijk na de eerste oefensessie van zijn schaduwelftal in Katwijk.

"Ik heb met opzet vroeg de definitieve selectie bekend gemaakt zodat iedereen wist waar hij aan toe was. Hij vertelde dat hij er echt zo lang heeft over moeten nadenken." Van Marwijk kon weinig begrip opbrengen voor de keuze van Engelaar. "Ik heb hem gezegd wat ik ervan vond en dat het een onverstandig besluit was. Het is graag of helemaal niet. Ik wil de deur nog niet dichtgooien, maar 'nu of nooit' komt dichtbij."

'Einde Oranje' voor Ooijer

De interlandloopbaan van André Ooijer is 'in principe' ten einde. De 36-jarige aanwinst van Ajax maakt geen deel uit van de plannen van Van Marwijk. "Bij het afscheid na het WK heb ik eigenlijk alleen aangegeven dat Giovanni van Bronckhorst ermee stopt. Maar voor Ooijer is het normaal gesproken ook voorbij."

Lees meer over:Orlando Engelaar

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws