Huistra wil ook in uitduels brutaal spelen

Huistra wil ook in uitduels brutaal spelen

Gepubliceerd: vrijdag 13 augustus 2010 om 18:03vr 13-08-2010 om 18:03

De doelman is hersteld van een blessure en kan weer aansluiten bij de groep. Trainer Pieter Huistra kon vrijdag voor het eerst weer over zijn volledige selectie beschikken. Hij miste deze week zeven internationals. "Nicklas Pedersen en Maikel Kieftenbeld waren trots op hun debuut en tevreden over hun wedstrijd", aldus Huistra op de website van FC Groningen.

"Thomas Enevoldsen en Tim Matavz hadden van ons een brief meegekregen voor hun bondscoach met de mededeling dat ze bij ons nog niet een wedstrijd de volle negentig minuten hadden gespeeld. Beiden zijn een helft in actie gekomen. Tim Sparv heeft een hele wedstrijd gespeeld, net als Dusan Tadic. Andreas Granqvist was de enige die helemaal niet in actie kwam."

"Het is lastig dat zoveel spelers ontbreken, maar aan de andere kant ook positief voor FC Groningen om zoveel internationals te hebben. Het geluk is dat we gewoon onze eigen lijn willen doorzetten en dan ook vooral naar onszelf kijken. We zullen tegen AZ hetzelfde stramien aanhouden als we deden tegen Ajax. Ook uit willen we brutaal spelen en op onze eigen manier de tegenstander proberen te ontregelen."

Huistra vindt AZ een voetballende ploeg. "Ook zijn hebben ze maken met vele internationals. Simon Poulsen is geblesseerd geraakt in de wedstrijd met Denemarken. Het is een jonge, frisse ploeg met een duidelijke speelwijze. Er staat een goed voetballende ploeg."

"Wij willen dat tegenstanders rekening met ons gaan houden. Door meer vooruit te gaan voetballen, geven we achterin minder weg. Dat hebben we in de wedstrijd tegen Ajax gezien. In de eerste helft veroverden we drie of vier keer de bal op de helft van de tegenstander en na de pauze tien keer. Dat is een goed teken en iets wat we tegen AZ ook weer proberen te bewerkstelligen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws