Huistra beloont Matavz met basisplek tegen AZ

Huistra beloont Matavz met basisplek tegen AZ

Gepubliceerd: zaterdag 14 augustus 2010 om 20:59za 14-08-2010 om 20:59

Trainer Pieter Huistra voert voor het duel met AZ twee wijzigingen door ten opzichte van een week eerder. De komst van Matavz gaat ten koste van Leandro Bacuna. Thomas Enevoldsen neemt de plek van Koen van de Laak in bij FC Groningen.

AZ moet het zaterdag in het eigen AFAS Stadion doen zonder Simon Poulsen. De back kampt met een blessure. Hij wordt vervangen door Ragnar Klavan. Verder houdt trainer Gertjan Verbeek zijn elftal intact.

Tegen FC Groningen kan Verbeek nog altijd geen beroep doen op Stijn Schaars. De aanvoerder van AZ mist wedstrijdritme. Dat geldt ook voor Jonathas. Rasmus Elm staat met een enkelblessure langs de kant.

Pieter Huistra ziet zijn ziekenboeg langzaam leeglopen. Tweede doelman Brian van Loo was in Alkmaar weer van de partij. Een handvol langdurig geblesseerden, waaronder Danny Holla, moet het treffen in Alkmaar laten schieten.

AZ kwam afgelopen zondag in het eerste competitieduel niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij NAC Breda. FC Groningen hield in eigen huis Ajax in bedwang: 2-2.

Opstellingen:

AZ:Didulica; Marcellis, Moisander, Moreno, Klavan; Ortiz, Wernbloom, Martens; Gudmundsson, Falkenburg, Holman.

FC Groningen:Luciano; Kieftenbeld, Granqvist, Ivens, Stenman; Sparv, Ajilore, Enevoldsen; Tadic, Matavz, Pedersen.

Lees meer over:FC Groningen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws