Mertens niet bezig met vertrek bij FC Utrecht

Mertens niet bezig met vertrek bij FC Utrecht

Gepubliceerd: zondag 15 augustus 2010 om 20:01zo 15-08-2010 om 20:01

In de eigen Galgenwaard ontpopte de middenvelder zich opnieuw als absolute uitblinker aan de kant van de thuisploeg, voor hij zich een kwartier voor tijd met een lichte blessure aan het dijbeen liet vervangen. Mertens mag zich verheugen op belangstelling van veel clubs in binnen- en buitenland. Met name PSV wordt veelvuldig in verband gebracht met de technicus.

Zou hij openstaan voor een vertrek? "Ik weet niet of het een goed moment is om bij FC Utrecht te vertrekken. We hebben een goede ploeg, ik speel lekker en heb het heel erg naar mijn zin. Ik zou het dan ook heel spijtig vinden als ik weg moet, maar voor mijzelf zou het misschien wel beter zijn", zei Mertens voordat hij toegaf dat hij zondagavond een afspraak met zijn zaakwaarnemer heeft.

Ondanks alle geruchten, heeft zich echter nog geen enkele club bij FC Utrecht voor Mertens gemeld. "Wij weten van niks", zei technisch directeur Foeke Booy. "Niet van Dries, zijn zaakwaarnemer en ook niet van geïnteresseerde clubs. Wij gaan er vanuit dat Dries blijft. Maar ik ben ervaren genoeg om te weten dat er de komende twee weken van alles kan gebeuren."

De 23-jarige Mertens heeft bij FC Utrecht een contract tot de zomer van 2012, met een optie voor FC Utrecht dit met twee seizoenen te verlengen. "Zonder gelimiteerde transfersom, dat heeft geen enkele speler van ons", verduidelijkt Booy.

Trainer Robert Maaskant van NAC Breda stelde zijn collega Ton du Chatinier in ieder geval gerust. "Wij zullen Mertens niet kopen", grapte de oefenmeester van NAC Breda. "Al is er wel geld voor minstens één broodnodige versterking. We zullen snel zaken moeten doen om de ploeg te versterken en een slechte seizoensstart te voorkomen."

Maaskant zag FC Utrecht zondagmiddag 'dikverdiend winnen'. "FC Utrecht speelde sterker, meer volwassen. Op een goede openingsfase na, hebben we te weinig gebracht."

De thuisploeg kende zodoende een goede generale voor het Europese uitduel met Celtic van aanstaande donderdag. Of dat met Mertens is, zal de tijd leren. Du Chatinier reageerde in ieder geval gevat op de vraag of hij al bibbert bij de gedachte dat de Belg vertrekt. "Ik bibber niet zo snel, hooguit onder de douche wanneer het warm water uitvalt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws