Brekebeen Ferdinand baart Man Utd zorgen

Brekebeen Ferdinand baart Man Utd zorgen

15-08-2010 22:45

De 31-jarige Ferdinand kampt met een knieblessure die hem ook het WK kostte. "Het is een blessure aan zijn kniebanden. De blessure is niet heel ernstig, maar wel behoorlijk hardnekkig. Dan moet je het rustig de tijd gunnen", aldus Ferguson, die maandag met Man Utd een competitieduel speelt met promovendus Newcastle United.

"Hij is nog lang niet fit. Hij kan voorzichtig lopen en ik denk dat hij zeker nog een maand zoet is met zijn revalidatie. Rio heeft een slecht jaar achter de rug met blessures en ik hoop dat het hem dit seizoen beter zal vergaan", vervolgt de manager. Ferdinand kampte de afgelopen 12 maanden met blessures aan zijn lies, rug en knie.

Ferguson vreest dat het de fitheid op lange termijn van zijn speler aantast. "Het is een erg slechte zaak als een speler ouder dan dertig dat soort blessures allemaal na elkaar krijgt", stelt de Schot. Ferdinand richt zich waarschijnlijk op de topper tegen Liverpool van 19 september.

In Chris Smalling legde Man Utd deze zomer al een potentiële opvolger voor Ferdinand vast. Het Engelse talent kwam voor zo'n acht miljoen euro over van Fulham.