Alderweireld: Geef ons even de tijd

Alderweireld: "Geef ons even de tijd"

Gepubliceerd: maandag 16 augustus 2010 om 14:02ma 16-08-2010 om 14:02

Ajax speelt met precies dezelfde achterhoede als vorig seizoen, toen het na de winterstop amper tegentreffers kreeg. Waar komt die stortvloed aan goals dan vandaan? "Dat heeft te maken met automatismen", zegt Alderweireld in Dagblad De Pers. "Wij hebben niet met een volledige selectie in de voorbereiding aan elkaar kunnen wennen. Geef ons even de tijd, zou ik willen zeggen."

Alderweireld stelt dat aanvallen en verdedigen beter op elkaar moet worden afgestemd bij Ajax. De afwezigheid van de middenvelders Eyong Enoh en Rasmus Lindgren doen zich wat dat betreft voelen. "Dat zijn jongens die automatisch verdedigend denken. Demy de Zeeuw is meer een aanvallende middenvelder, niet echt een controleur. En debutant Roly Bonevacia is nog jong."

Zorgen maakt Alderweireld zich niet. Hij denkt dat het probleem zich vanzelf oplost. "Zoals een aanvaller perioden heeft waarin hij het net niet kan vinden, zo heeft een verdediger perioden waarin hij iets meer doelpunten tegen krijgt. De defensie van Inter heeft ook zijn mindere perioden, zo hebben wij die nu misschien ook."

Lees meer over:Toby Alderweireld

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws