Zjordania: 'Binnen twee dagen nieuwe spelers'

Zjordania: 'Binnen twee dagen nieuwe spelers'

16-08-2010 15:38

De ambitieuze nieuwe eigenaar vroeg maandag tijdens zijn presentatie om tijd. "Geef me twee dagen", grapte de Georgiër. Om daar serieus aan toe te voegen: "Over twee dagen is er duidelijkheid. Dan hopen we de eerste nieuwe spelers te presenteren."

Maasbert Schouten, aftredend voorzitter van de club, benadrukte tijdens de presentatie van Zjordania dat het om een kaliber spelers gaat dat 'onhaalbaar' zou zijn voor Vitesse, zonder de komst van de Georgiër. Het doel is in elk geval duidelijk: de landstitel. "Dan praten we over een termijn van drie jaar waarbinnen we dat willen bereiken", aldus Schouten.

Eén van de eerste gesprekken die Zjordania zal voeren is met Piet Velthuizen. De doelman kon afgelopen week vertrekken naar het Spaanse Hércules, maar zijn transfer vond geen doorgang. "Ik ga praten met Velthuizen. Ik ga hem mijn ambities uitleggen en bied hem een nieuw contract aan. Als hij blij is, zijn wij ook blij en dan blijft hij", aldus Zjordania.

Zeker is in elk geval dat Theo Bos aanblijft als trainer van de Arnhemmers. "Ik kan u verzekeren dat Theo Bos blijft. Natuurlijk zullen we spelers aantrekken. Dit zullen spelers uit allerlei landen zijn. Geef me alsjeblieft twee dagen. Ik zal zoveel als nodig is investeren om hier een succes van te maken. Om te zeggen hoeveel dat is, is moeilijk. Alles is in elk geval mogelijk."

Zjordania is bevriend met de schatrijke Russische Chelsea-baas Roman Abramovich. "Maar hij is niet bij deze overname betrokken", benadrukte de Georgiër. "We worden ook geen filiaalclub van Chelsea. We worden van geen enkele club een onderdeel. We blijven zelfstandig."