Verbeek: Schaars start in de basis

Verbeek: "Schaars start in de basis"

18-08-2010 16:57

Schaars speelde dinsdag nog mee in het oefenduel van Jong AZ met de amateurs van Vitesse'22. Trainer Gertjan Verbeek laat woensdag weten dat hij donderdag aan de aftrap staat. "Stijn zou zelf aangeven als hij zich fit genoeg voelde om toe te treden tot de wedstrijdselectie. Dat heeft hij gedaan. Hij start in de basis en we kijken hoe lang hij het volhoudt", zegt Verbeek op de website van AZ.

"Stijn heeft veel ervaring en weet wat er van hem gevraagd wordt. Hij is dominant aanwezig, is graag aan de bal en wil het spel naar zich toe trekken. Bovendien wijst hij jongens op hun plaats. En daar hebben we niet al te veel spelers van. Het nadeel is dat Stijn veel te weinig heeft meegekregen van de voorbereiding. Het zal voor hem bijvoorbeeld de eerste keer zijn dat hij met Erik Falkenburg speelt. Hij was Mounir El Hamdaoui gewend."

'Jonathas moet gedrag verbeteren'

Ook Jonathas is op de weg terug. De spits is herstellende van hamstringblessure. Verbeek wil echter dat Jonathas werkt aan zijn gedrag in het veld. "Jonathas heeft de afgelopen tijd hard getraind om weer fit te worden. Hij is heel gedreven. Af en toe heeft hij alleen nog wat gedragsproblemen. Ik kan vanwege de taal moeilijk met hem communiceren. Dan doe ik dat maar non-verbaal door hem te wisselen. Een sociaal gesprek is zonder tolk niet mogelijk. Als hij Nederlands leert, vergroot dat zijn kans om te slagen."

AZ treft in Aktobe een moeilijk te bespelen tegenstander. "Aktobe is een ploeg die heel erg op resultaat speelt. Bij hun is de nul heilig in een uitwedstrijd. Ze zakken helemaal terug en de achterste en middelste linie staan kort op elkaar. Waar ze kunnen zullen ze op de omschakeling gokken. Ze spelen overigens in een 1-4-4-1-1-systeem."

Zenuwachtig is Verbeek niet voor het treffen. "Nee, ik ben niet zenuwachtig. We hebben ons voorbereid en de training van vandaag ging heel aardig", aldus de oefenmeester.