NEC-doelman Cillessen geniet van debuut

NEC-doelman Cillessen geniet van debuut

29-08-2010 10:10

 "Ik stond tijdens een dood spelmoment even om mij heen te kijken en te genieten van de supporters, toen ik ineens hoorde omroepen dat ik tot man of the match was verkozen. Ongelooflijk", aldus de doelverdediger na afloop van de wedstrijd. 

Cillessen kon de gelijkmaker in de slotfase van het duel niet voorkomen. "Natuurlijk zou winnen helemaal geweldig zijn geweest. Maar op dit moment overheerst toch vooral h et gevoel dat ik heb gedebuteerd en dat blijkbaar goed heb gedaan."

Zaterdagochtend werd de doelman op de hoogte gebracht van zijn eerste basisplaats. "De trainer belde mij om 10 uur dat ik zou keepen. Pas rond een uur of 12 kwam het besef en heb ik nog een paar uurtjes geslapen. Daarna ben ik iets eerder dan anders naar het stadion gegaan om mij voor te bereiden."

Het debuut kwam voor het talent veel sneller dan verwacht. "Gábor heeft de afgelopen vier seizoenen geen wedstrijd gemist. Dan kun je niet meer dan hopen dat je misschien mag spelen aan het eind van het seizoen, wanneer het nergens meer om gaat." 

De reservedoelman van NEC heeft er geen enkele moeite mee dat hij in de komende wedstrijd weer plaats moet maken voor Babos. "Het is aan mij om via Jong NEC in de buurt van het niveau van Gábor te komen. Zodat wanneer hij zegt dat hij het mooi geweest vindt, ik klaar sta om hem te vervangen.?