Velthuizen: afscheid Vitesse vanzelfsprekend

Velthuizen: afscheid Vitesse vanzelfsprekend

30-08-2010 10:56

"Ik was benieuwd wat voor ambitie ze hadden bij Vitesse, daarom ging ik het gesprek aan", zegt Velthuizen in NUsport. "Het klonk allemaal leuk en aardig wat ze me voorspiegelden, maar ik had zoiets van: eerst zien, dan geloven. Bovendien zat ik voor mijn gevoel al bij Hércules. Ik vond het na veertien jaar tijd om eindelijk eens ergens anders te gaan voetballen."

De sluitpost bestrijdt dat hij met zijn overstap naar Spanje voor het geld zou hebben gekozen. "Met alle respect voor Vitesse, maar ik train bij Hercules op een veel hoger niveau. Bovendien speel ik straks tegen clubs als Barcelona en Real Madrid. Daar word ik alleen maar beter van. Dan kunnen de mensen wel zeggen dat ik naar het Excelsior van de Primera División ben gegaan, maar kijk eens naar het niveau van onze spelersgroep! Die is een stuk hoger dan die bij Vitesse."

Het pas 23-jarige clubicoon gaat er vanuit dat hij in Arnhem nog afscheid mag nemen. "Natuurlijk. Ik weet niet hoe ze er bij de club over denken, maar het lijkt mij logisch dat het daar nog van komt. Volgens mij gunnen de supporters me mijn transfer wel, na alles wat ik het afgelopen jaar heb meegemaakt."

Een definitief afscheid moet dat volgens Velthuizen niet worden. "Vitesse blijft mijn club. Ik heb genoten van alle jaren dat ik er heb gespeeld, vooral van de wedstrijden tegen NEC. Daar zat ik altijd op te wachten. Als ze me bij Vitesse nog willen, keer ik er op een later moment graag nog eens terug", zo besluit de keeper, die afgelopen zaterdag nog niet tot de wedstrijdselectie behoorde.