Drukke De Jong wordt trainer van FC Emmen

Drukke De Jong wordt trainer van FC Emmen

Gepubliceerd: maandag 30 augustus 2010 om 17:25ma 30-08-2010 om 17:25

Sinkgraven werd enkele weken geleden op straat gezet, warna manager voetbalzaken Azing Griever zijn taken tijdelijk overnam. De eerstedivisionist kwam uiteindelijk bij De Jong terecht. Die was eerder werkzaam als assistent-trainer van sc Heerenveen, Heracles Almelo en FC Groningen. Daarnaast won hij de Rinus Michels Award voor beste trainer in het amateurvoetbal.

De Jong beschikt echter niet over de juiste papieren. "FC Emmen heeft dispensatie gekregen tot januari, dus zolang kan ik het doen", zegt hij tegen Voetbal International. "Daarna zal ik als assistent-trainer gaan fungeren. Het is nu zaak zo snel mogelijk op de cursus Coach Betaald Voetbal te komen. Dat heb ik al eerder geprobeerd, maar ik werd toen afgewezen omdat ik het diploma Oefenmeester I al 25 jaar geleden heb gehaald. Maar blijkbaar is mijn werkwijze interessant, want mijn naam duikt steeds op bij BVO's."

De Jong, die met Harkemase Boys al twee keer kampioen werd, laat zijn amateurclub niet in de steek. "Overdag ben ik met FC Emmen bezig en 's avonds doe ik Harkemase Boys. Op dit moment run ik ook een voetbalschool en ben ik sportleraar. Maar ik zal ontslag moeten nemen en mijn vrouw voor een deel ook, want we hebben ook nog vier kinderen thuis. Maar als ik nog iets wil als trainer dan is dit het moment", aldus De Jong.

Lees meer over: FC Emmen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws