Hércules is te vergelijken met Ajax en PSV

"Hércules is te vergelijken met Ajax en PSV"

Gepubliceerd: woensdag 1 september 2010 om 10:31wo 01-09-2010 om 10:31

"Dit is de beste stap voor mijn carrière, ik ben er erg blij mee", zegt Drenthe tegenover Spits. Fulham en Stoke City waren dicht bij de komst van de linkspoot. "Maar zij wilden een optie tot koop en ik wil alleen verhuurd worden, klaar. Ik sta nog twee seizoenen onder contract bij Real, dus volgend seizoen zien we wel wat er gebeurt als ik terugkeer in Madrid. Nu ga ik me eerst volledig op Alicante focussen."

De 23-jarige Drenthe komt in Alicante terecht bij een promovendus. Van een grote stap achteruit wil hij echter niet spreken. "Dat zie je verkeerd. Het niveau hier in Spanje is hoog, heel hoog. Hercules Alicante kun je vergelijken met Feyenoord, PSV of Ajax."

"Ze hebben met David Trezeguet van Juventus en Nelson Valdez van Borussia Dortmund goede aankopen gedaan en er spelen veel jonge jongens die uit de jeugd van Real Madrid komen", verklaart hij zich nader. "Ik wil me hier bewijzen en daar heb ik alle vertrouwen in."

Drenthe aast op een terugkeer naar Madrid, maar geeft toe diep geraakt te zijn door de boodschap dat hij moest vertrekken. "Ik had een goede band met trainer José Mourinho, maar dat veranderde in één klap toen ik van bovenaf te horen had gekregen dat ik weg moest. Ik voelde me op mijn ziel getrapt. Het waren zware dagen, maar ik leef nog", zo besluit hij.

Lees meer over: Real Madrid

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws