Heitinga diep onder de indruk van Litmanen

Heitinga diep onder de indruk van Litmanen

07-09-2010 10:49

"Elke keer als ik Jari zie voetballen, besef ik hoe gelukkig wij ons als voetballers moeten prijzen dat we in Nederland zijn geboren", zegt WK-finalist Heitinga in De Telegraaf. "In een klein land, maar met veel goede spelers, die zich bijna voor elk eindtoernooi weten te plaatsen."

De oud-Ajacied praat met veel respect over zijn tegenstander van dinsdag. "Een echte nummer tien, die succesvol is geweest bij Ajax, Liverpool en Barcelona en nog steeds international is. Het enige wat op zijn cv ontbreekt, is een EK of een WK. Dat is doodzonde. Maar de kans om daar te komen is voor een Fin nu eenmaal niet zo groot."

"Wat me het meeste bijstaat van Litmanen? Dat hij altijd op dezelfde Adidas schoenen speelde. Elk jaar kwamen er nieuwe modellen, maar Jari hield het bij de worldcupjes. Op een gegeven moment heeft hij zelfs tientallen paren tegelijk gehaald. Om erop voorbereid te zijn als ze ooit uit de collectie zouden worden gehaald. Dat was Litmanen ten voeten uit. Hij was altijd met zijn sport bezig", aldus Heitinga.