Op de club denken ze een kopsterke spits te hebben

"Op de club denken ze een kopsterke spits te hebben"

10-09-2010 11:00

"Op de club denken ze nu een kopsterke spits in huis hebben", zegt Powel met een lach tegenover Voetbal International. "En dat terwijl ik bijna nooit met het hoofd scoor. In Spanje hechten ze enorm veel waarde aan goals. Iedere spits in de Segunda Division die er vijftien à twintig maakt, speelt het daaropvolgende seizoen op het hoogste niveau."

De dertigjarige spits doelt daarmee onder meer op Michael de Leeuw, die afgelopen seizoen 25 goals maakte voor BV Veendam in de Jupiler League. "Dat Michael de Leeuw nog steeds bij Veendam zit, is hier ondenkbaar..."

Zelf maakte Powel een overstap naar het buitenland, waar hij naar eigen zeggen al 'thuis' is. "Ik kan me volledig richten op het voetbal. Ook op het tweede Spaanse niveau heeft iedere voetballer een heel fijne techniek. Dit type voetbal past wel bij me. Het verschil met mijn vorige buitenlands avontuur, bij Milwall in 2006, is dat ik nu veel meer ervaring heb. Bij Gimnàstic is er veel concurrentie voorin, maar als ik blijf scoren weet ik zeker dat ik een vaste waarde word."