Stevens wil niet weten van crisis in Salzburg

Stevens wil niet weten van crisis in Salzburg

12-09-2010 16:24

René van Zee
SALZBURG

Hoewel het veldspel van Red Bull dik in orde is, ontbeert het de club aan een echte doelpuntenmaker. Door het vertrek van Marc Janko naar FC Twente en Somen Tchoyi naar West Bromwich Albion heeft Red Bull doelpunten ingeleverd. Het verlies van het tweetal werd opgevangen met de komst van drie talentvolle aanvallers, passend bij de filosofie van de club. Red Bull wil immers verjongen. Zij hebben echter tijd nodig.

Een andere speler die met node gemist wordt is Eddy Gustafsson. De Zweedse doelman raakte vorig seizoen zwaar geblesseerd. Na een harde overtreding liep hij een dubbele beenbreuk op. Gustafsson was op dat moment aanvoerder van Red Bull en vervulde een belangrijke rol als motivator binnen het team. Men hoopt in Salzburg dat Gustafsson na de winterstop weer in de basis terugkeert.

Daarnaast zit het Stevens ook niet mee. De Nederlander heeft te maken met vele blessures binnen zijn selectie en miste zaterdag bovendien een tweetal door schorsingen. Geduld heeft men in Salzburg maar weinig. Zo wordt er door de kranten inmiddels al gesproken van een crisis. Daar is Stevens het niet mee eens, zo liet hij zaterdag nog maar eens blijken.

"We hebben goed georganiseerd gespeeld, alleen in het zestienmetergebied lukte weinig", reageerde Stevens zaterdag na het duel. "We hebben genoeg kansen gehad, maar niet gescoord. Ik weet niet waaraan het ligt, we hebben met genoeg offensieve krachten gespeeld."

"Het was niet eenvoudig tegen de muur die LASK had opgesteld te spelen. Daarbij heeft de keeper van LASK een zeer goede wedstrijd gespeeld. Dit gelijkspel en stand op de ranglijst heeft geen consequenties",
blijft Stevens koel.