Mainz buigt achterstand opnieuw om in zege

12-09-2010 19:22

Net als afgelopen week liet Mainz zien over veel vechtlust te beschikken. Werd er toen verrassenderwijs gewonnen op bezoek bij VfL Wolfsburg, 3-4 winst na een 3-0 achterstand, zondag deed de club dit dunnetjes over door Kaiserslautern op een nederlaag te trakteren.

Srdjan Lakic, oud-spits van Heracles Almelo, opende de score voor de bezoekers in Mainz. In een één-tegen-één-situatie met doelman Christian Wetklo hield hij het hoofd koel: 0-1. Lang slaagde Kaiserslautern er in stand te houden, maar diep in de tweede helft moest de club toch het hoofd buigen.

Niko Bungert bracht zijn ploeg twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte (1-1), een van richting veranderd schot van André Schurrle betekende niet veel later de 2-1. Door de zege behoudt Mainz de perfecte score. De club staat na drie duels, net als Hoffenheim, op negen punten.