Buysse wil 'op termijn' doorbreken bij FC Twente

Buysse wil 'op termijn' doorbreken bij FC Twente

Gepubliceerd: donderdag 16 september 2010 om 16:25do 16-09-2010 om 16:25

De reden waarom Buysse bij Club Brugge kwam is volgens hem duidelijk. "Ik had een linkerbeen, dat was het", zo zegt de 23-jarige Belg in gesprek met Voetbal International. "Bij Beernem stak ik er bovenuit, maar bij Club was ik een van de velen. Op mijn zestiende was er plots een trainer, Geert Cool, die in mij geloofde. Hij zette me linksachter. Het jaar nadien werd ik als centrale verdediger gebruikt. Het was in die periode dat ik jeugdinternational werd."

"Ik herinner me nog goed dat mijn toenmalige trainer, Chris Coppin, mij bij mijn eerste nationale selectie vroeg wat mijn ambitie was. 'Bij mijn broer in de eerste ploeg van Oostkamp spelen, in Eerste Provinciale', antwoorde ik", zo vervolgt Buysse zijn verhaal. "En ik meende dat. Zijn broek zakte af: 'Zeg zoiets nooit tegen iemand anders, alstublieft'. Na mijn transfer naar Twente kreeg ik een sms van Chris Copping: 'Ik dacht dat je alleen bij Oostkamp wilde spelen?'."

Afspraken met Michel Preud'homme zijn er niet gemaakt, maar zijn ambities zijn duidelijk. "Twente is een topploeg, daar lopen al twee linksachters, maar de beste speelt. Ik hoop enkel dat ik me er verder kan ontwikkelen, zodat ik op termijn doorbreek. De faciliteiten en de omstandigheden zijn in ieder geval van zulke hoge kwaliteit dat ik alleen maar beter kan worden."

Lees meer over:Bart Buysse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws